jueves, 23 de noviembre de 2017

Avenc Gran de les Alzines

 
 Per la carretera que de Begues puja a la planta elèctrica, un cop som al Pla de Sots, hi surt un camí a la dreta que va al Pla d'Ardenya, en el punt on el camí passa per sota d'una torre elèctrica haurem de agafar un corriol a l'esquerra que en pocs metres ens durà a una gran dolina, en el bell mig d'aquesta s'obre la cavitat.

 
La boca de 3x4 metres s'obre al mig d'una dolina, i té un primer pou de 12 metres, a la base un petit pou de 2'5 metres connecta amb un pou de 10 metres, a la meitat d'aquest trobem un replà que ens permet accedir a una via lateral.
 


  

Continuant pel pou principal, un cop a la base trobem una nova vertical de 5 metres, des de la que s'observa la via paral·lela. Una nova vertical de 8 metres a la base de la qual trobem una rampa que ens situa en un ressalt de 2'5 metres. Aquí comença una nova vertical de 6 metres que s'aboca a un ampli pou de 6 metres, la base d'aquest està plena de blocs, formant una sala de 4x5 metres, deixant al mig un petit forat que permet accedir a la darrera vertical de 15 metres, la base en pendent acaba fent-se impenetrable a -70 metres.
 
 La via lateral comença en el tercer pou, a la meitat d'aquest trobem un replà, on a l'altra banda trobem la petita boca d'un pou de 6 metres que enllaça amb un altre de 15 metres, a la base trobem una gatera de enllaç amb una gran sala plena de blocs, caminant entre ells fins l'altre extrem, trobem una escalada de 12 metres que dóna accés a una galeria superior que acaba en una sala de 4x4 metres on en el sostre s'observa un precari tap de blocs. A la sala a -44 metres, també s'hi pot accedir des del pou principal per una finestra situada a -35 metres.
 


 

 
Descarga Wikiloc 21063835
Parte del texto extraido de www.espeleoindex.com
  

 

 

No hay comentarios: