lunes, 2 de junio de 2008

Campeonato de Catalunya, 2008.

Articulo de prensa.

III Campionat de Catalunya de Tècniques de Progressió Vertical

El massís muntanyós del Garraf i I'Ordal, bressol de la espeleologia de Catalunya, ha estat testimoni de privilegi del III Campionat de Catalunya de Tècniques de Progressió Vertical.L’amfitriona ha estat la vila de Corbera de Llobregat, amb el seu Ajuntament al cap i l’organitzador, el grup local d’espeleologia EspeleoCorb, que com sempre que fa d’organitzador, deixa el llistó ben alt. Les proves es varen distribuir entre el dissabte dia 28 de juny; al matí prova de velocitat en corda (30 metres verticals), a la tarda prova de resistència en progressió per corda (120 metres verticals) i diumenge matí es van fer les finals de circuit per corda amb la presencia de l'Alcalde de Corbera, Sr. Manel Ripio, el President de la Federació Catalana d’espeleologia, Sr. Hilari Moreno, el primer Tinent d’Alcalde, Sr. Josep Canals, el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Corbera, Sr. Jaume Guim i el Sr Carles Giralt, responsable del Pla de Tecnificació Esportiva de Catalunya, de la Secretaria General de l'Esport del Govern de Catalunya.Campions de Catalunya: Infantils: Bernat Sust Farriol (UES de Sabadell- Gimnàs Llenas) Juvenils: Laura Sust Farrioi (UES de Sabadell- Gimnàs Llenas) Majors: Susana Salazar (UES de Sabadell) i Jonathan Ruiz (GES Terrassa) Veterans (35-45 anys): Asunción Sánchez(GES Terrassa) i Manell Llenas (UES de Sabadell- Gimnàs Llenas) Veterans(+ de 46) Pepi Jiménez (Egan Igualada) i Jordi Gascó (Gers AE Muntanya) Cal dir que la prova de circuit va ser de dificultat molt elevada i que molts dels participants varen tenir problemes per a poder finalitzar el recorregut en els temps habituals.

El clima de corbera de Llobregat no va ser favorable en les proves de Velocitat, però si que hi va haver novetats en la prova de resistència. Així en Ignasi de Yzaguirre va batre el rècord de Catalunya de resistència en 60 metres de progressió en corda, que és millor fins i tot que el rècord espanyol. Susana Salazar va millorar el rècord de Catalunya de resistència en corda de 120 metres en al categoria "majors" i Asunción Sánchez el mateix en veterans.
Manel Llenas va millorar en 11 segons el rècord català de resistència en 120 metres de progressió vertical en corda en categoria de Veterans masculí.






No hay comentarios: