sábado, 25 de febrero de 2012

Granada de ma a l'avenc de Sant Jaume de la Mata

El passat 15 de gener, els companys del GIE del CEG es van trobar una granada de ma al fons de l'avenc de Sant Jaume de la Mata a Sant Llorenç de Munt. L'artefacte era vell i força deteriorat però es va avisar als mossos per a què fos retirat. El dimecres els Mossos d'Esquadra van procedir a la seva retirada i ens van fer arribar a la Federació el següent comunicat:

"Us comuniquem que en data d'avui s'ha procedit a l'extracció de la granada de ma trobada a l'avenc St. Jaume de mata, torna a ser per tant zona segura.
Si que us demanaríem que en la mida que pugueu recordeu als vostres afiliats
que en cas de troballa o sospita de qualsevol artefacte que pugui ser explosiu
no es toqui sota cap concepte i s'avisi el més ràpid possible, ja que es tracta
d'elements altament inestables i que encara que portin molt de temps al lloc on es troben una petita sotragada pot fer-los detonar amb facilitat.
Cordialment,
Sotsinspector Lluís Vivancos Solís.
Cap de la Unitat de Subsòl"

L'Avenc de Sant Jaume té una profunditat de 42 metres. És un dels més coneguts per la seva proximitat al mas de la Mata. De fet, va ser un dels primers en ser explorat pel Centre Excursionista de Terrassa. El primer grup d'espeleoleg hi van baixar el 2 d'abril del 1922.
Per arribar a aquesta cavitat, el millor punt de sortida és el Coll
d'Estenalles i anar cap a la Bassa de La Mata. Des d'allà es segueix el corriol
que passa arran del torrent anomenat de l'Avenc de Sant Jaume. Pocs metres més enllà uns fites de pedra indiquen on deixar el cami i començar el descens pel roquissar. Seguint les fites cap a la dreta s'arriba a l'avenc, que està protegit amb unes baranes metàliques.

No hay comentarios: