jueves, 6 de octubre de 2011

Descenso de la pared del aéreo de Montserrat 315mts.

El massís de Montserrat es troba situat, aproximadament, al mig de Catalunya; uns 45 kilòmetres al nord-oest de Barcelona i només a 15 kilòmetres de Manresa. Aquesta situació centralitzada, junt amb l’absència de muntanyes veïnes importants, fa que podem gaudir des dels seus cims més alts d’unes interessants i dilatades panoràmiques en qualsevol direcció. Sense ser gaire extensa, amb prop de 10 km de llargària i 5 km d’amplada, dóna vida al parc natural de la muntanya de Montserrat.

D'entre totes les zones del massís, n’hi ha una que destaca pel seu imponent aspecte i el gran atractiu dels seus recorreguts: es tracta del vessant nord. Aquí es concentra tot allò que avui cerca i desitja qualsevol bon escalador: desnivell, bellesa, compromís i un ambient insuperable.
Una de les seves parets més emblemàtiques és la paret de l’Aeri amb uns 300m d’alçada.
La seva majestuositat queda ben reflectida a primer cop d’ull, captivant més d’una generació d’escaladors amb la força de les seves formes.
El primer en recórrer els seus dominis va ser el funicular aeri, el qual li’n va donar el nom. Amb la seva desaparició s’ha perdut uns dels encants de la muntanya, però s’ha guanyat en tranquil.litat i intimitat.
Alguns membres del G.E.S. del Club Muntanyenc de Terrassa s’han proposat rapelar aquesta gran i vertical paret. El diumenge 4 de Setembre en Rafa, en Juanjo i l’Ester van concloure amb èxit aquest nou repte.

2 comentarios:

jordi dijo...

No en son de 315 son exactament 265 metres de pared La unica pared a montserrat en cuant a verticalitat i homogeniacio que en faigui 300 es el frare gros
Captain Garfio

R,Ruiz dijo...

Lo mas seguro que tengas razon, pero nosotros descendimos por cuerda algo mas de 315 metros.

En la foto primera estan las tiradas que utilizamos y los anclajes que utilizamos.

de todos ,modos sigo diciento que puede que tengas razon.
Un saludo